Beyoncé: ‘Zwangerschap voelt een beetje alsof je verliefd bent’

By on April 22, 2013

Afgelopen weekend werd in Nederland de veelbesproken documentaire ‘Life is but a Dream‘ over zangeres Beyoncé uitgezonden. In de film zien we aan de hand van eigen beeldfragmenten en interviews hoe de wereldster de afgelopen 3 jaar van haar leven meemaakte. Daarin vertelt ze onder meer openhartig over haar eerste zwangerschap en het feit dat ze 2 jaar daarvoor een miskraam heeft meegemaakt.

‘Zwanger zijn voelt een beetje alsof je verliefd bent’ omschrijft de zangeres haar euforische gevoel tijdens de eerste paar maanden van haar eerste zwangerschap. Dankzij een persoonlijk videodagboek dat ze zelf bijhoudt zien we in de film hoe blij ze is op het moment dat ze er net achter komt dat ze zwanger is en op de moment dat de baby voor het eerst trapt.

De euforie is misschien wel extra groot omdat het twee jaar daarvoor jammerlijk mis ging. Nadat ze bij een eerste controle het hartje van de baby had horen kloppen, bleek dit een week later niet meer het geval te zijn. ‘Op dat moment voel het alsof er iets van mezelf dood ging’ zegt Beyoncé in de film. Ze dook daarop de studio in en schreef naar eigen zeggen ‘het droefste liedje dat ik ooit heb geschreven’. Het hielp haar om het verdriet te verwerken.

Alhoewel je in de film ziet dat Beyoncé tijdens de tweede zwangerschap in het begin bang is dat het weer misgaat, krijgt ze van de dokter te horen dat hier geen enkele reden voor is. Hij adviseert haar gewoon te blijven doen wat ze altijd al deed. ‘Als deze baby hier hoort te zijn, dan komt hij wel, no matter what‘. Zodoende zet Beyoncé haar succesvolle carrière met rasse schreden voort en geeft ze onder meer een daverend optreden tijdens de Billboard Music Awards, zonder dat iemand iets in de gaten heeft.

Ze weet haar zwangerschap zo nog heel lang geheim te houden. Pas tijdens de MTV video music awards, als haar buik echt flink begint te showen, vertelt ze op camera dat ze het grote nieuws die avond bekend gaat maken. Na afloop van haar optreden knoopt ze haar jasje open en aait demonstratief over haar bollende buik. Inmiddels is baby Blue Ivy alweer bijna een jaar oud, maar de docu is een absolute aanrader voor vrouwen die zelf struggelen met de balans tussen zwangerschap en carrière.

music-vmas-beyonce-pregnant-stage-shopping-1971663433

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama’s & papa’s. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *