Vandaag is Wereld Schoolmelkdag

By on September 25, 2013

In meer dan 40 landen wordt vandaag Wereld Schoolmelkdag gevierd. Olympisch kampioen open water zwemmen Maarten van der Weijden treedt vandaag in Nederland op als ambassadeur van de Wereld Schoolmelkdag. Maarten nam schoolkinderen mee op reis door het menselijk lichaam in Corpus te Oegstgeest om te laten zien welke route eten aflegt en wat melk doet voor je lijf.
Het Voedingscentrum adviseert kinderen om dagelijks tussen de 400 en 600 ml melk en melkproducten te consumeren. Schoolgaande kinderen halen gemiddeld deze dagelijkse aanbevelingen voor zuivel niet, blijkt uit recente cijfers van de Voedsel Consumptiepeiling. Juist schoolgaande kinderen – van kleuters tot pubers – hebben veel voedingsstoffen nodig voor een gezonde groei en ontwikkeling.

Wereld Schoolmelkdag is een wereldwijd initiatief van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) en wordt in Nederland georganiseerd door de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO). Het drinken van melk op school helpt kinderen om elke dag belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

De kinderen van groep 7 van de GD Terweeschool in Oegstgeest lieten zich maar al te graag rondleiden door de voormalig zwemkampioen en hingen aan z’n lippen toen Maarten vertelde hoe gezonde voeding – zoals melk – en beweging bijdragen aan een gezonde groei van het lichaam. Joppe Verhaar (10): “Ik hou van sporten en wil ook zo groot en sterk worden als Maarten. Het lijkt me wel chill om overal boven uit te steken.”
Vanaf dit schooljaar is het assortiment voor schoolmelk verkleind om keuzegemak te bieden aan de ouders en het voor scholen makkelijker te maken om te organiseren. Corpus opende op Wereld Schoolmelkdag de tentoonstelling “De Wereld van melk”. De tentoonstelling kan aan het eind van de reis door het menselijk lichaam worden bezocht.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *