Belangrijke doorbraak in IVF onderzoek

By on May 17, 2013

Britse fertiliteit onderzoekers hebben een nieuwe IVF methode ontwikkelt waardoor de kans op een succesvolle zwangerschap drastisch toeneemt. Tijdens de fertilisatie fase wordt het embryo elke paar seconden gefotografeerd, waardoor nauwkeurig kan worden vastgesteld hoe de zygote zich ontwikkelt, en of het gezond is.

Volgens het onderzoek dat deze week verscheen, hebben de wetenschappers er met deze methodiek voor kunnen zorgen dat het aantal succesvolle bevruchtingen met maar liefst 56% omhoog ging. Omdat de embryo’s zo zorgvuldig worden gemonitord en er als het ware een timelapse van het embryo wordt gemaakt, kunnen de artsen de sterkste bevruchte eicel kiezen en terugplaatsen waardoor de kans op aangeboren afwijkingen of een miskraam enorm afnemen.

Volgens Simon Fishel, een van de betrokken artsen binnen CARE Fertility, is het onderzoek de grootste doorbraak in IVF van de afgelopen 35 jaar. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de techniek al in Nederland kan worden toegepast. Geschat wordt dat op dit moment 1 tot 2% van alle babies in de Westerse wereld via IVF worden geboren.

Meer informatie via dit artikel op The Guardian

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *