Infographic: Wat is de veiligste plek om te bevallen?

By on May 3, 2013

In Amerika worden de meeste baby’s nog steeds in het ziekenhuis geboren, maar een groeiend aantal aanstaande ouders kiest er voor om de vrouw thuis of in een speciale geboortekliniek te laten bevallen. Alhoewel veel mensen nog steeds van mening zijn dat een ziekenhuis de veiligste plek is om een baby op de wereld te zetten, is een geboortecentrum tegenwoordig vaak net zo goed uitgerust om dit te doen. En omdat vrouwen thuis veel meer ontspannen zijn, hebben ook thuisbevallingen grote voordelen.

In onderstaande infographic valt goed te zien waar Amerikaanse kinderen op dit moment het meest geboren worden, en hoe dit de afgelopen jaren is veranderd. Ook wordt op een rijtje gezet wat nu precies de risico’s en voordelen zijn van de diverse locaties waarop een bevalling kan plaats vinden. Een interessant overzicht:

infographic-locatie-bevalling-veiligheid

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook