Hoe pas je je Facebook status aan naar ‘zwanger’?

By on May 23, 2013

Natuurlijk kan je op Facebook gewoon roepen dat je in blijde verwachting bent, maar sinds kort biedt het sociale netwerk ook de mogelijk om je status aan te passen naar zwanger. Net zoals het feit dat je verliefd, verloofd of getrouwd bent kun je dus nu ook dit memorabele moment loggen in in Facebook profiel. Hoe je dat doet lees je hieronder:

Tot voor kort kon je op je profiel een nieuw familielid aanmaken die ‘in verwachting’ heette, maar deze mogelijkheid bestaat nu niet meer op Facebook. Sinds Facebook Timeline introduceerde bestaat nu de mogelijkheid om een zogenaamd life event aan te maken. Dit kun je dus ook voor je zwangerschap doen.

  1. Ga naar je eigen profielpagina op Facebook
  2. In de tijdlijn waar je normaal een statusupdate invoert klik je op ‘live event’
  3. Onder ‘Familie & Relaties’ selecteer je ‘In verwachting’
  4. In de overlayer die nu verschijnt kun je alle gegevens rondom de zwangerschap invullen en zelfs een foto van de echo uploaden
  5. Als je al bevallen bent kun je op deze manier ook een life event aanmaken waarin je laat weten dat je papa of mama bent geworden

Screen Shot 2013-05-23 at 3.06.39 PM Screen Shot 2013-05-23 at 3.06.51 PM Screen Shot 2013-05-23 at 3.07.19 PM Screen Shot 2013-05-23 at 3.07.38 PM

Een life event toevoegen aan je Facebook timelime is een leuke en bijzondere manier om op je profiel aan vrienden te laten zien dat je zwanger bent. Hou wel in gedachten dat Facebook deze informatie ook gebruikt om bijvoorbeeld advertenties op af te stemmen. Kijk er dus niet raar van op als je na het aanmaken van dit live event ineens alleen nog maar luierreclames voorbij ziet komen in de reclamebalk aan de rechterkant van je pagina!

Overigens kun je bij het aanmaken van een life event ook aangeven aan wie deze update getoond mag worden. Handig, als je dit nieuwtje liever niet met je werkrelaties en alleen met familie en vrienden wilt delen!

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *