Rijntjes Keukengeheimen: Een Koninklijk Kookboek

By on May 7, 2013

A.s. zondag is het moederdag, en wie voor mama nog een koninklijk cadeautje zoekt zo net na de troonswisseling is Rijntjes Keukengeheimen een absolute aanrader. Het boek is geinspireerd door een oud kookschrift van Rijntje Biljardt uit 1840 door Lizet Kruyff en Judith Baehner.  Rijntje was een keukenprinses die kookte voor onder meer Koning Willem I en kroonprinses Anna Paulowna.

Het moderne kookboek bevat spannende, historische, maar vooral lekkere en toegankelijke recepten als schol met eiersaus, eend met ingelegde komkommers en gele erwtensoep met spek en worst. De 19e-eeuwse gerechten gaan met de seizoenen mee en zijn voor ieder moment van de dag; van vlees, groente en visgerechten tot desserts. Het aangrijpende levensverhaal van Rijntje loopt als een rode draad door het boek en leert je verrassende weetjes over het leven en het eten in de 19e eeuw.

Duurzaam

Het originele kookboek van Rijntje bevat bijzondere gerechten voor de elite maar er staan smakelijke gerechten in voor de dagelijkse kost van de burger. Aan de hand van dit moderne kookboek leer je het maken van eenvoudige, maar ook koninklijke gerechten. Naast de gerechten is er veel aandacht voor hoe je producten bewaart en inmaakt en wat je zelf makkelijk kunt verbouwen. In de tijd van Rijntje waren er geen conserveringsmiddelen en werd er vooral met de meest verse ingrediënten gewerkt bijvoorbeeld uit de moestuin. Aan de hand van ‘in- en uit de moestuinlijsten’ en een keukenkalender zie je in Rijntjes keukengeheimen precies wat je in welk seizoen kunt kweken en eten.

Rijntjes keukengeheimen (in een luxe uitvoering) is verkrijgbaar voor € 29,95

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *