Zoon van Kate en William geboren

By on July 22, 2013

Om iets na vijven onze tijd is vanavond de zoon van prinses Catherine Middelton en Prins William geboren. De hele dag leefden mensen mee via Facebook en Twitter, toen vanochtend in alle vroegte bekend werd dat de prinses vandaag zou gaan bevallen.

De kleine prins, derde in lijn van troonopvolging woog volgens de officiële bekendmaking vanavond bij Buckingham Palace net iets onder de 8 pond en werd om 16.24 lokale tijd geboren. Volgens insiders is de geboorte natuurlijk verlopen, en heeft er geen keizersnede plaats gevonden. Kate Middleton werd vanochtend om 6 uur lokale tijd opgenomen in het ziekenhuis, haar bevalling duurde alles bij elkaar dus zo’n 10 uur. Van tevoren was ook het koninklijk echtpaar nog niet op de hoogte van het geslacht van hun baby.

Volgens de eerste berichten waren alleen prins William en medisch personeel aanwezig bij de bevalling. Nadat ‘Baby Cambridge’ eind van de middag op de wereld werd gezet, besloot het stel eerst nog een paar uur te wachten met de officiële bekendmaking, om zo nog even privé te genieten van het bijzondere moment. Prins Charles liet weten verguld te zijn met de komst van hun allereerste kleinkind.

De prinses en haar kersverse zoon zullen de nacht doorbrengen in het ziekenhuis en maken het goed. Het zal naar verwachting nog enige dagen duren voordat de naam van de nieuwe kroonprins bekend wordt gemaakt.

bekendmaking-royal-baby-buckingham-palaceDe officiële bekendmaking van de geboorte van de Britse prins die eerder vanavond voor Buckingham Palace werd geplaatst

 

 

About Marieke

Marieke (1982) is project manager bij een grote verzekeraar en is bezig met het opzetten van een eigen webshop. Je kunt haar ook volgen via Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *