Week 3 Zwangerschap

By on April 18, 2013

Vanaf het moment dat je eicel bevrucht is gaat je lichaam als een malle aan het werk om een zo gezond en veilig mogelijke omgeving voor hem of haar te creëren. Dat kost je lijf een hoop energie. Na de bevruchting begint je lichaam het HCG hormoon aan te maken. De hoeveelheid hormoon in je lichaam verdubbeld zich vanaf nu elk moment. Vanaf je NOD is het mogelijk een zwangerschapstest te doen, deze zal de hoeveelheid HCG in je urine gebruiken om te bepalen of je wel of niet zwanger bent.

Ook kun je in week 3 al last hebben van misselijkheid en pijnlijke of opgezwollen borsten. De melkklieren gaan namelijk direct in de weer om je baby straks van melk te kunnen voorzien. Misschien merk je dat je tepels donkerder worden of gaan je borsten een beetje jeuken.

De meeste vrouwen merken in de derde week nog niet zoveel van hun zwangerschap. Pas volgende week kun je een test doen!

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *