- Doe een online zwangerschapstest om er achter te komen of je zwanger bentPosted 11 years ago
- Mila en Senn worden de populairste babynamen van 2014Posted 11 years ago
- De 10 foto’s die je moet maken op de dag dat je baby geboren wordtPosted 11 years ago
- Ontwerp je eigen 3D printed iPhone casePosted 11 years ago
- Vandaag is Wereld SchoolmelkdagPosted 11 years ago
- Zoon van Kate en William geborenPosted 11 years ago
- Handige webshop: Mini&Co. heeft alles voor de babyuitzetPosted 11 years ago
- Mooi en ook nog fairtrade: Deze naamslingers van KiddyColorsPosted 11 years ago
- Meeste Nederlanders gaan dit jaar op ‘Staycation’: Ze blijven lekker in eigen landPosted 11 years ago
- Favoriete tas van Pippa Middleton nu ook in Nederland te koopPosted 11 years ago
Rijntjes Keukengeheimen: Een Koninklijk Kookboek
A.s. zondag is het moederdag, en wie voor mama nog een koninklijk cadeautje zoekt zo net na de troonswisseling is Rijntjes Keukengeheimen een absolute aanrader. Het boek is geinspireerd door een oud kookschrift van Rijntje Biljardt uit 1840 door Lizet Kruyff en Judith Baehner. Rijntje was een keukenprinses die kookte voor onder meer Koning Willem I en kroonprinses Anna Paulowna.
Het moderne kookboek bevat spannende, historische, maar vooral lekkere en toegankelijke recepten als schol met eiersaus, eend met ingelegde komkommers en gele erwtensoep met spek en worst. De 19e-eeuwse gerechten gaan met de seizoenen mee en zijn voor ieder moment van de dag; van vlees, groente en visgerechten tot desserts. Het aangrijpende levensverhaal van Rijntje loopt als een rode draad door het boek en leert je verrassende weetjes over het leven en het eten in de 19e eeuw.
Duurzaam
Het originele kookboek van Rijntje bevat bijzondere gerechten voor de elite maar er staan smakelijke gerechten in voor de dagelijkse kost van de burger. Aan de hand van dit moderne kookboek leer je het maken van eenvoudige, maar ook koninklijke gerechten. Naast de gerechten is er veel aandacht voor hoe je producten bewaart en inmaakt en wat je zelf makkelijk kunt verbouwen. In de tijd van Rijntje waren er geen conserveringsmiddelen en werd er vooral met de meest verse ingrediënten gewerkt bijvoorbeeld uit de moestuin. Aan de hand van ‘in- en uit de moestuinlijsten’ en een keukenkalender zie je in Rijntjes keukengeheimen precies wat je in welk seizoen kunt kweken en eten.
Rijntjes keukengeheimen (in een luxe uitvoering) is verkrijgbaar voor € 29,95