Het geslacht van je baby bepalen

By on May 2, 2013

Zoals je misschien al wist wordt het geslacht van je baby bepaald door de zaadcel van de man. Deze bevat een X-chromosoom als het een meisje wordt, en een Y-chromosoom als het een jongetje wordt.

Uit een paar onderzoeken is gebleken dat de zaadcellen met het Y chromosoom sneller zwemmen dan die met het X chromosoom. Daar staat tegenover dat ze vaak minder sterk zijn, en X chromosomen dus juist weer langer in leven blijven.

Met deze informatie zou je kunnen stellen dat koppels die regelmatig vrijen, en in het bijzonder op de dag van de eisprong, het meeste kans maken op een jongetje. De kans op een meisje is groter als het stel al enkele dagen voor de eisprong heeft gevreeën, de zaadcellen met het Y chromosoom leven dan vaak al niet meer, maar de X-cellen nog wel.

Schapenfokkers maken al eeuwenlang gebruik van deze methode bij het insemineren van hun schapen. Zij weten dat de kans op vrouwelijke lammetjes groter is als ze de schapen in het begin van de cyclus insemineren. Of de methode ook voor mensen werkt, is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *