Opwekken van een miskraam

By on May 23, 2013

Als je er bij een echo achterkomt dat het hartje van je vrucht niet klopt of je hebt bloedverlies dat duidt op een miskraam, dan zal je lichaam de vrucht moeten afstoten. De meeste artsen adviseren om af te wachten tot je lichaam dit uit zichzelf doet omdat het een natuurlijker proces hebt en je de tijd krijgt om afscheid te nemen van het idee dat je zwanger was.

Je kunt een miskraam echter ook opwekken, dan worden er over het algemeen pillen bij je baarmoedermond geplaatst die er voor zorgen dat deze zich opent en de vrucht er uit kan. Als dit niet lukt voert je arts een curettage uit, daarbij wordt je baarmoeder leeggezogen. Dit gebeurt via je vagina en onder plaatselijke verdoving. De ingreep duurt slechts een kwartiertje en na die tijd kun je meestal direct naar huis.

Ook na een spontane miskraam kan het alsnog nodig zijn om een curettage uit te voeren en het achtergebleven weefsel te verwijderen. Overleg goed met je arts wat jij het prettigst vindt in deze behandeling.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *