De 20 Weken Echo

By on April 22, 2013

In de 20e week van je zwangerschap vindt de zogenaamde 20-weken echo plaats, ook wel het structureel echoscopisch onderzoek genoemd. Tijdens deze echo wordt onder meer gekeken naar de eventuele aanwezigheid van een open ruggetje of open schedel. Ook wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van alle organen, en kunnen andere lichamelijke afwijkingen worden gezien.

Er wordt ook gekeken of het kind normaal groeit en er voldoende vruchtwater is. Ook kan tijdens de 20 weken echo worden vastgesteld of de baby een jongetje of een meisje is. Als u dit niet wilt weten moet je dat vooraf laten weten aan de echoscopist. Als je in verwachting bent vane en meerling wordt elk kind apart onderzocht.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *