Week 11 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Langzaamaan begint je baby zich nu te voltooien. De meeste vitale organen zijn inmiddels aangemaakt en de puntjes worden nu op de i gezet. Zo ontwikkelen zich in deze week de zweetklieren, lever, milt, nieren en nageltjes.

Je baby is nu zo groot als een limoen, en de kans is groot dat je een klein buikje begint te krijgen. In de baarmoeder heeft je baby nu nog zeeën van ruimte om lekker in rond te zwemmen. Je baby begint nu ook steeds langer te worden en het hoofdje krijgt een steeds normalere vorm. De komende 3 weken zal je baby twee keer zo lang worden! Als je kindje een meisje is zijn haar eierstokken deze week klaar en verder krijgt je kindje deze week tepels.

Als je vorige week nog geen termijnecho had gedaan kun je dat deze week laten doen om de bevaldatum opnieuw te bepalen. Dit is handig in verband met de aanvraag van je eventuele zwangerschapsverlof.

Vergeet niet goed voor jezelf te zorgen. Behalve gezond eten, enige lichaamsbeweging en veel drinken is het ook belangrijk goed je tanden te poetsen. Tijdens de zwangerschap is je tandvlees extra gevoelig waardoor makkelijker gaatjes kunnen ontstaan. Poets dus goed en vergeet niet een controleafspraak bij de tandarts in te plannen. Hou er wel rekening mee dat je geen röntgen foto’s van je gebit laat maken.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *