Week 12 Zwangerschap

By on April 22, 2013

De laatste week van het eerste trimester is aangebroken! Heb je het goede nieuws al aan familie en vrienden vertelt? Er zijn allerlei manieren waarop je het nieuws origineel kunt brengen!

Je baby is inmiddels bijna ‘af’: Tijdens week 12 is het hartje volgroeit en worden de darmen gemaakt in de buikholte. Ook de zintuigen van de baby beginnen zich nu te ontwikkelen waardoor de baby straks kan horen, zien, ruiken en proeven. De oogjes blijven echter nog gesloten tot aan de 27e week van je zwangerschap.

Langzaamaan begint je kindje nu ook steeds meer te bewegen. Hij begint zich uit te rekken, te trappen, draaien en woelen. Hier voel je alleen nog niet zo veel van, omdat je baarmoeder zo groot is heeft je kind alle ruimte om zich te bewegen zonder dat jij het merkt. Je kindje kan nu ook op z’n duim zuigen, schattig hè?

Week 12 t/m 18 zijn cruciaal voor wat betreft de ontwikkeling van de hersenen. Het vermijden van alcohol, druks en tabak is dus nog eens van extra belang in deze periode in verband met de mogelijke blijvende effecten op je kind. Het beenmerg van je kind ontwikkelt in deze periode ook de eerste portie witte bloedlichaampjes van je kind, die het zullen helpen om goed en gezond te blijven.

Je buik begint nu echt te groeien, en je kunt ook merken dat je huid wat trekkerig begint aan te voelen. Om zwangerschapsstriemen te voorkomen kun je je buik insmeren met speciale crème.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *