Week 14 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Deze week merk je steeds meer veranderingen in je lichaam en geest. Sommige vrouwen voelen zich vergeetachtig en minder scherp naarmate de zwangerschap vordert. Oestrogeen in je lichaam zorgt ervoor dat er meer pigment wordt aangemaakt, pas daarom op met teveel in de zon zitten om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Je kunt het ook ineens erg warm krijgen door je verhoogde bloeddruk. Eet veel ijzerrijke voeding zoals rood vlees, groene bladgroenten en meergranen producten om dit op te vangen.

Als gevolg van alle veranderingen kun je lichte stress en paniek ervaren. Je vraagt je af of je lichaam ooit weer de oude wordt na de zwangerschap. Hou in gedachten dat je hier zelf voor een groot deel controle op hebt: Het is niet nodig om tijdens je zwangerschap meer te gaan eten dan wat je normaal at, en ondanks dat je niet extreem mag sporten is het heel goed om lekker in beweging te blijven. Ga regelmatig wandelen of pak de fiets.

Er zijn vrouwen die na de zwangerschap minder wegen dan daarvoor, juist omdat ze tijdens hun zwangerschap ineens heel gezond zijn gaan leven. Zorg dus gewoon dat je goed voor jezelf zorgt, en bedenk je dat mood swings ook een gevolg zijn van alle hormonen.

Het hartje van je baby klopt ondertussen nog steeds twee keer zo snel als dat van jou. Wanneer je binnenkort weer een echo laat maken zul je dat kunnen horen. Je baby begint nu ook verschillende gezichtsuitdrukkingen te oefenen. Hij kan nu fronsen en scheel kijken. Van al zijn drukke bewegingen voel je nog steeds niks, dat duurt nog een paar weken. Alleen als je zwanger bent van een tweeling zul je merken dat je buik nu echt flink begint te worden en er aardig in gerommeld wordt.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *