Week 16 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Je zult ondertussen al meerdere afspraken bij de verloskundige hebben gehad om de voortgang van je zwangerschap te laten controleren. Vanaf week 16 komen de meeste vrouwen vaak in een wat rustigere fase van de zwangerschap. Je energieniveau gaat vaak weer wat omhoog en het is een goed moment om wat regeldingen beet te pakken. Zoek vast uit hoe het met de kinderopvang zit, je verlof en zaken die je moet hebben voor de baby uitzet.

Je baby is nu in staat om licht en donker van elkaar te onderscheiden. Alhoewel de oogjes nog dicht zijn zal hij door de oogleden merken dat er een verschil is tussen dag en nacht. Het is belangrijk dat je hem nu al bijbrengt dat donker (nacht) het moment is om te ontspannen en er tijdens het licht (overdag) dingen gedaan worden. Zodoende gaat je kleintje als het eenmaal geboren is ook sneller mee in dit ritme.

Ondertussen heeft je baarmoeder zich verplaatst tot boven het schaambeen waardoor er weer meer ruimte is voor de blaas. Hopelijk hoef je hierdoor nu ook minder te plassen. Het hCG hormoon in je lichaam maakt plaats voor progesteron. Dat zorgt ervoor dat je lichaam week wordt. Het kan er ook voor zorgen dat je last krijgt van constipatie en hardere ontlasting omdat het langer wordt opgehoopt. Blijf veel verse groenten en vezels eten om de doorspoeling van je lichaam op gang te houden en zo ook aambeien te voorkomen.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *