Week 6 Zwangerschap

By on April 22, 2013

In de zesde week ontwikkelt je baby een flink aantal vitale organen. Zo wordt onder meer een basis gelegd de darmen, longen en maag gevormd in deze week. Ook groeit je kind je nu hard: van 2 mm naar 5 mm, en worden zijn hoofdje, nek, oren en ogen gevormd. Het hoofdje is nu nog een stuk groter dan de romp, maar dat komt omdat de hersenen nu een enorme ontwikkeling mee maken.

Je baby lijkt in deze fase dus meer op een kikkervisje dan een mensje. Ook omdat hij of zij op dit moment nog door kieuwen ‘ademt’. Deze kieuwen ontwikkelen zich later als oren, kaken, hals en wangen.

Ondertussen is ook het hartje van je baby gaan kloppen. Een bijzonder moment, want vanaf nu zal het niet meer stoppen met kloppen tot de dag dat dit nieuwe mens ooit overlijdt. Het hartje zorgt ervoor dat er bloed wordt rondgepompt in de nog zeer primitieve bloedvaatjes van je baby. Dat hartje klopt heel snel, wel met 100 tot 160 slagen per minuut! Het bloed van je baby kan trouwens een andere bloedgroep zijn als die van je zelf.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *