Hoe werkt de Nuvaring precies?

By on May 10, 2013

De nuvaring is een vrij nieuwe vorm van anticonceptie in de vorm van een rubber ringetje die vrouwen maandelijks kunnen inbrengen in hun vagina. Na drie weken wordt de ring verwijderd en wordt je ongesteld. De ring geeft net als de pil een lage dosering hormonen af waardoor er geen eisprong optreed. De nuvaring is een populaire vervanger voor de pil omdat het iets minder hormonen bevat dan de anticonceptiepil, en je er maar één keer in de maand aan hoeft te denken.

Je brengt de nuvaring in door deze tussen duim en wijsvinger dubbel te knijpen en in de lengte in je vagina te schuiven. Je zult snel marken wanneer de ring op zijn plek glijdt, je voelt hem dan namelijk niet meer. Tijdens het vrijen kun je de ring in principe gewoon in laten zitten. Alleen als jij of je partner er last van heeft mag je de ring er uit halen. Verwijder de ring echter nooit langer dan een uur om de betrouwbaarheid te behouden. Je kunt de nuvaring eventueel even afspoelen onder koud water voor je deze opnieuw inbrengt.

Als je zwanger wilt worden kun je probleemloos stoppen met het gebruik van de nuvaring. Je lichaam heeft misschien even de tijd nodig om te ‘ontpillen’ en weer een regelmatige cyclus te krijgen, maar in principe ben je de eerste maand gelijk weer vruchtbaar.

Het gebruik van de nuvaring wordt afgeraden tijdens het geven van borstvoeding in verband met de hormonen die het afgeeft.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *