Hoe werkt een Anticonceptiestaafje?

By on May 10, 2013

Het anticonceptiestaafje is een handige oplossing voor vrouwen die de pil makkelijk vergeten, of geen zin hebben om steeds hiermee bezig te zijn. Het is namelijk een staafje dat onder de huid van de bovenarm geplaatst wordt en daar drie jaar kan blijven zitten. Gedurende 3 jaar ben je dan beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.

Omdat je het staafje continu draagt heb je dus geen stopweek meer, en geen controle over je maandelijkse cyclus. Sommige vrouwen worden helemaal niet meer ongesteld als ze het staafje gebruiken, sommigen menstrueren vaker, anderen juist minder vaak. Als je wel controle wilt over je menstruatie, maar niet dagelijks aan je anticonceptie wilt hoeven denken, zijn de nuvaring of anticonceptiepleister voor jou misschien een goed alternatief.

Als je eenmaal zwanger wilt worden zul je het staafje door een arts moeten laten verwijderen. Het kan daarna enige tijd duren voordat je weer een regelmatige cyclus hebt.

In Nederland wordt het anticonceptiestaafje op de markt gebracht in de vorm van Implanon NXT.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *