Anticonceptiepleisters en zwanger worden

By on May 10, 2013

De anticonceptiepleister is een pleister die je wekelijks vervangt en op je lichaam plakt. Het is een handige anticonceptiemethode voor vrouwen die de pil wel eens vergeten en het niet fijn vinden om een maandelijkse ring in de vagina te dragen.

In Nederland is het merk EVRA de leverancier van anticonceptiepleisters. Eén pleister kun je één week dragen, daarna vervang je hem elke week door een nieuwe. Na drie weken las je een stopweek in, waarin je ongesteld wordt. Je kunt de pleister plakken op een schoon en droog stuk van je huid zoals je billen, bovenarm, romp, rug of buik. Het is belangrijk dat de pleister goed hecht.

Je kunt probleemloos stoppen met EVRA als je zwanger wilt worden. Net als bij de pil zal het misschien even duren voordat je lichaam weer in zijn natuurlijke ritme zit en je cyclus weer regelmatig wordt. Het wordt afgeraden de anticonceptiepleister te gebruiken op het moment dat je borstvoeding geeft.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *