10 Weken Echo of Termijnecho

By on April 22, 2013

Tijdens de 10 weken echo zul je voor het eerst het hartje horen kloppen van je kindje. De 10 weken echo vind meestal plaats bij de verloskundige of op het ziekenhuis en valt binnen het basispakket van je zorgverzekering. De eerste echo is dus kostenloos.

De eerste echo wordt ook wel de termijnecho genoemd, waarbij de datum van de bevalling opnieuw wordt vastgesteld. Veel mensen noemen het echter ook de 10 weken echo omdat deze ergens tussen week 9 en 12 van je zwangerschap plaats vindt. Vaak is dit je eerste (of tweede) afspraak bij de verloskundige. Bereid voor je afspraak een lijstje met vragen voor die je tijdens de sessie kunt stellen.

Het is handig om voor je eerste echo wat extra water te drinken. Door de volle blaas wordt je baarmoeder iets omhoog getild waardoor de foetus beter zichtbaar.

 

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *