Week 7 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Alhoewel je aan je buik nog niet zoveel zult zien, begint je baby nu steeds harder te groeien, maar liefst 1 milimeter per dag. Er worden deze week wederom een hoop vitale organen aangemaakt dus het is heel belangrijk dat je dagelijks foliumzuur blijft slikken. Deze week zal je baby twee keer zo groot worden als vorige week: Van 5 millimeter naar 1 centimeter.

De armpjes en beentjes van je kleintje begin nu letterlijk handen en voeten te krijgen. Er wordt ook gewerkt aan het geslacht, zowel in het geval van een jongentje als een meisje worden deze week de geslachtsorganen verder uit ontwikkeld. De hersenen en het ruggenmerg zijn bijna klaar en je baby heeft inmiddels de nodige spieren. Daardoor kan hij zichzelf langzaamaan gaan bewegen. Het staartje dat je baby had begint nu langzaam te verdwijnen, en je baby krijgt neusgaten.

Ondertussen zul je wel steeds meer last beginnen te krijgen van een aantal zwangerschapskwaaltjes. Waarschijnlijk moet je vaker naar de WC, omdat je baarmoeder nu echt tegen je blaas begint te drukken. Ook kun je last krijgen van een vette huid, omdat je zoveel hormomen aanmaakt. Het is belangrijk dat je in deze periode gezond blijft eten en alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt voor het enorme proces dat zich in je buik afspeelt. Ga zeker niet voor 2 eten (dat is niet nodig) maar zorg wel dat je gezond en gevarieerd eet.

Als je zeven weken zwanger bent kun je al een afspraak bij de verloskundige maken, of een echo laten doen. Het is dan nog te vroeg om een echo via de buik te laten doen, en gebeurd dan inwendig via de vagina. Deze echo wordt eigenlijk alleen gedaan als daar een medische aanleiding voor is.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *