Wanneer kun je weer zwanger worden na een miskraam?

By on May 23, 2013

In principe kun je na het hebben van een miskraam direct weer zwanger worden. Je zult merken dat het soms enige tijd duurt voordat je weer normaal ongesteld wordt omdat je lichaam net als bij een voldragen zwangerschap tijd nodig heeft om te ontzwangeren. Als je menstruaties weer regelmatig zijn kun je echter direct weer proberen om zwanger te worden.

Sommige verloskundigen of huisartsen adviseren om een maand te wachten, maar dit is vooral omdat de uitgerekende datum dan makkelijker bepaald kan worden.

Als je huisarts je om psychische redenen adviseert om het rustig aan te doen is dat een iets ander verhaal natuurlijk. Dan doe je er goed aan eerst even tijd voor jezelf te nemen en het verlies van je eerdere zwangerschap goed te verwerken.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *