Eerste symptomen zwangerschap

By on May 23, 2013

Omdat de bevruchting ongeveer 2 weken voor je eerstvolgende menstruatie plaats vindt, zit je vlak na je eisprong nog 14 lange dagen in onzekerheid. Ben ik nou wel of niet zwanger?

Het is zeker aan te raden om je in deze periode al een beetje te gedragen alsof je zwanger bent. Let dus op met alcohol en sigaretten bijvoorbeeld. Alhoewel veel vrouwen tijdens de eerste twee weken nog helemaal niks merken, zijn er toch een paar symptomen die kunnen aanduiden dat er sprake is van een zwangerschap:

 • Pijnlijke of opgezwollen borsten
 • Je tepels kleuren wat donkerder
 • Kramp in je onderbuik (net als bij een menstruatie)
 • Metaalsmaak in je mond
 • Grieperig gevoel, soms met lichte verhoging
 • Je lichaamstemperatuur blijft hoog
 • Duizeligheid of vlagen van misselijkheid
 • Overgevoelige reuk
 • Lichte bloeding ongeveer een week voor de menstruatie
 • Vaak naar de WC moeten
 • Hongerig gevoel
 • Vermoeidheid
 • Brandend maagzuur

Veel van deze klachten treden helaas ook wel eens op als je niet zwanger bent. En zeker vlak voordat je ongesteld moet worden hebben veel vrouwen last van klachten zoals hoofdpijn, buikkrampen of een klein beetje bloedverlies. Toch zijn er vrouwen die vanaf dag 1 weten: Ik ben zwanger, ik voel het gewoon!

En als je nog helemaal niks voelt niet getreurd: Ruim de helft van alle vrouwen merkt niet dat ze zwanger zijn tot het moment dat de menstruatie daadwerkelijk uitblijft. Toch nog maar even rustig afwachten dus.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *