Wanneer vrijen als je zwanger wilt worden?

By on May 2, 2013

Een vrouw is elke maand maar maximaal 12 uur vruchtbaar. Dus wanneer kun je nu het beste sex hebben als je zwanger wilt worden? Gelukkig is het zaad van de man tot wel 5 dagen in leven. Als je voor je eisprong vrijt, dan wachten de zaadcellen het eitje dus als het ware op bij de eierstok.

Om je eisprong te bepalen is het handig om een tijd lang je menstruatie cyclus bij te houden. Je eisprong vind namelijk altijd ongeveer 14 dagen voordat je ongesteld gaat worden plaatst. Als je een regelmatige cyclys hebt, is dit dus relatief makkelijk te bepalen.

Heb je een onregelmatige cyclus, dan is het vaak lastiger om je eisprong te bepalen. Je kunt in dat geval de temperatuurmethode gebruiken om je eisprong te bepalen, of een ovulatietest.

Je eisprong kan overigens ook beïnvloed worden door bijvoorbeeld stress of spanning. Als je een verre reis gaat maken bijvoorbeeld, of onder grote druk staat op je werk.

Omdat de eicel maar 12 uur blijft leven, is het handig als er een voorraadje zaadcellen klaar staat om het eitje op te wachten als deze springt. Meerdere zaadlozingen op een dag verslechteren echter de kwaliteit van het zaad. Het beste kun je nadat je menstruatie is afgelopen om de andere dag met elkaar vrijen. Zo heeft de man voldoende tijd (48 uur) om zijn zaadvoorraad aan te vullen, en is de kans op een zwangerschap het grootst.

Vaak merk je als vrouw ook dat je meer witte afscheiding krijgt rondom je eisprong: Je bent natter en hebt ook echt meer zin om te vrijen. Een signaal van de natuur om je te laten merken dat je vruchtbaar bent!

Vlak voor je eisprong veranderd je afscheiding van romig wit naar transparant, als het eiwit van het ei. Je kunt er tussen duim en wijsvinger draden van trekken van wel 8 cm lang. Ook dit is een test die je kunt doen om te bepalen wanneer je eisprong precies is.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *