Vergroot je kansen op een zwangerschap met iPhone app Laze

By on September 26, 2013

Vandaag is Laze gelanceerd: Een nieuwe app voor iOS gebruikers waarmee vrouwen hun maandelijkse cyclus kunnen bijhouden. Wanneer je de begindatum van je laatste menstruatie en de gemiddelde duur van je cyclus invoert, rekent Laze precies uit wanneer je weer ongesteld moet worden en wat je vruchtbare periode is. Daarmee is de app ideaal voor vrouwen die graag zwanger willen worden.

Er zijn al tal van cyclus apps beschikbaar in de App Store, maar deze blinken over het algemeen niet uit in design. Daarnaast is de overdaad aan roze en nodeloze features veel vrouwen vaak een doorn in het oog. Met een fris iOS7 design ziet Laze er niet alleen opvallend mooi uit, het loopt ook niet zo in de gaten dat het om zoiets intiems als een menstruatie app gaat.

Steeds meer mensen gebruiken apps om bepaalde medische data van zichzelf te loggen, bijvoorbeeld hoeveel ze bewegen of eten. Laze is een logische toevoeging aan dit scala van zogenaamde ‘quantified self’ apps: Wanneer een vrouw graag zwanger wil worden is een app waarin ze haar cyclus kan houden vaak onmisbaar, zeker als zwanger worden langer duurt dan verwacht.

In Nederland kampen naar schatting ongeveer 1,4 miljoen mensen met verminderde vruchtbaarheid, wereldwijd is dit 8 tot 12% van de bevolking. Recente onderzoeken laten zien dat dit aantal de komende jaren alleen maar verder toeneemt.

Laze sluit aan op het advies van huisartsen om bij een uitblijvende zwangerschap een tijdlang je cyclus en temperatuur bij te houden. Je cyclusdag en temperatuurcurve worden weergegeven op je homescherm. Zo valt je vruchtbare periode nog beter te bepalen en kun je je kansen op een eventuele zwangerschap flink vergroten.

Maar Laze is ook de ideale app voor drukke vrouwen die voorlopig nog lang niet zwanger willen worden: Door even snel de app te openen weet je in 3 seconden wanneer je menstruatie ook al weer voor de deur staat. Handig, als je daar liever om heen plant.

Laze is verkijgbaar in de App Store voor een tijdelijke introductieprijs van €0,89. De app is beschikbaar in het Engels en Nederlands, afhankelijk van de taalinstelling op je iOS device.

NL_Laze_Menstruatie_App1 NL_Laze_Menstruatie_App2 NL_Laze_Menstruatie_App3

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *