Week 15 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Je zult merken dat je kleding nu echt steeds strakker gaat zitten, hoog tijd voor een uitbereiding van je garderobe! Ook zul je merken dat je benen bij tijd en wijlen een beetje vermoeid aan kunnen voelen, alsof je er al heel lang op gestaan hebt. Dit komt allemaal omdat je lichaam steeds weker wordt in voorbereiding op de bevalling.

Ook als je gaat slapen kan je lichaam nu al heel anders aanvoelen dan je gewend bent. Je kunt overwegen een speciaal kussen aan te schaffen dat je buik en benen goed ondersteund in je slaap, zodat je er geen last van hebt tijdens je nachtrust. Je bent nu waarschijnlijk zo’n 2 tot 5 kilo aangekomen.

Je baby weegt nu zo’n 100 gram en het hoofdje van je baby is zo groot als een knikker. Hij traint zijn spieren en motoriek door flink te spartelen in het vruchtwater en met zijn armen en benen te zwaaien.

Zorg dat je veel water blijft drinken en drink zo nu en dan ook een glas cranberrysap om een blaasontsteking te voorkomen. De kans op een dergelijke ontsteking is groter omdat je baarmoeder tegen je blaas aandrukt, waardoor er urine in je blaas kan blijven zitten die gaat ontsteken. Een blaasontsteking tijdens je zwangerschap is niet gevaarlijk maar wel nodeloos vervelend. Beter voorkomen dan genezen dus!

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *