Week 18 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Misschien voel je deze week de eerste bewegingen van je baby, een spannend moment! Van alle zwangerschapsverschijnselen is er namelijk geen leukere dan het voor het eerst voelen bewegen van je kindje. Het is er echt!

Je kunt je baarmoeder nu echt goed voelen zitten boven het schaambot. Tijdens de controles bij de verloskundige wordt de groei van je baarmoeder steeds gechecked. Je zult nu ook een afspraak voor de 20 weken echo maken.

Als je al heel veel bent aangekomen tijdens de eerste 18 weken, zul je last krijgen van zwangerschapstriemen (striae). Je kunt deze beperken door je huid na het douchen goed in te smeren met verzorgende crème. Geef er geen handen vol met geld aan uit: Een gewone hydraterende crème werkt prima.

Sommige zwangere vrouwen beginnen rond deze periode in de zwangerschap ‘s nachts te snurken. Niet erg natuurlijk, al kun je je er wel heel erg voor schamen. Als je partner er geen last van heeft moet je je er niet te druk om maken. Als je het echt heel erg vind kun je proberen een dikker kussen te nemen of op je zij te slapen als je dat nog niet deed. Je kunt ook een speciale neusspray kopen.

Je hart pompt deze periode 50 – 60 % harder dan normaal en je kunt last krijgen van je rug. Door je zware buik verplaatst het balanspunt van je lichaam namelijk naar voren. Pas goed op met bukken en tillen en probeer regelmatig te blijven bewegen.

Ondertussen is het zenuwstelsel van je baby voltooid, kleine bloedvaatjes distribueren vocht naar de hersenen en het ruggenmerg. De hersenen van de baby groeien nu heel hard, met wel 80 gram per maand.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *