Week 19 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Week 19 is aangebroken en je bent nu dus bijna op de helft van je zwangerschap. Ondertussen is de ontwikkeling van de zintuigen (ruiken, proeven, zien, voelen, horen) in volle gang. Blijf daarom regelmatig praten of zingn tegen je baby om hem alvast aan je stem te laten wennen of zet leuke muziek op. Uit onderzoek is gebleken dat het na de geboorte troostend kan werken als hij een herkenbaar liedje of geluid hoort.

Alhoewel je tijdens de zwangerschap niet meer bloedfanatiek moet gaan sporten kun je gewoon blijven exercisen als je dat wil. Het zal je zeker helpen om je conditie op pijl te houden. Wel moet je je realiseren dat je lichaam zich in voorbereiding op de bevalling steeds weker gaat vormen en het dus geen zin heeft krachttraining te gaan doen, dit is juist averechts.

De beste sporten tijdens je zwangerschap zijn zwemmen en fietsen, omdat er dan zo min mogelijk kracht op je gewrichten komt te staan en je lichaam op sommige cruciale punten ontlast wordt. Als je regelmatig beweegt is je doorbloeding beter en dat is goed voor de baby. Je zult merken dat je waarschijnlijk wel wat sneller zweet of kortademig wordt, dit is heel normaal.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *