Week 21 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Je bent over de helft, het schiet nu lekker op met de zwangerschap. Je baby wordt nu vooral steeds zwaarder, hij zal nog ruim 10 keer zo zwaar worden voordat hij geboren kan worden! Vanaf nu is dat elke week ongeveer 60 gram. Hij is nu ongeveer zo groot als een banaan en dat gaat vanaf nu dus flink groeien. Bij de geboorte zal je baby ongeveer 3,5 kilo wegen. Jij zult vanaf nu elke week gemiddeld een halve kilo aankomen, dit is dus vooral vruchtwater. Het lijkt nu echt alsof je buik elke dag groter wordt!

Je kunt daardoor ook last krijgen van bandenpijn, een stekende pijn aan de zijkant van je baarmoeder. Het treed vooral op als je je te druk hebt gemaakt. Ga daarom even liggen als je er veel last van hebt.

De baby ontwikkeld ondertussen ook steeds meer witte bloedlichaampjes die belangrijk zijn voor zijn immuunsysteem. Ook heeft je kindje nu niet langer een transparante huid. Als je baby een meisje is zijn haar geslachtsorganen nu gevormd en heeft ze al meer dan miljoenen eicellen. Als ze geboren wordt zijn er hier nog ongeveer een half miljoen van over.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *