Week 22 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Je buik wordt nu steeds groter, een groot deel hiervan is vruchtwater. Aan het einde van de zwangerschap is dit meer dan een liter! Je mag tijdens de zwangerschap absoluut niet gaan lijnen. Je lichaam begint dan opgeslagen afvalstoffen af te voeren en deze kunnen dan ook bij de baby terecht komen en dit kan zeer schadelijk zijn. Bedenk je dat je het merendeel van al je gewicht vlak na de bevalling direct weer kwijt bent.

Een vrouw komt gemiddeld tussen de 7 en 18 kilo aan tijdens de zwangerschap: Ongeveer 4 kilo in de eerste 20 weken en 8 in de tweede helft van de zwangerschap. Twee derde daarvan ben je bij de bevalling vaak direct weer kwijt. Als je borstvoeding geeft lukt het vaak nog sneller om de laatste kilo’s ook zo weer kwijt te raken.

Je kindje zal nu het grootste gedeelte van de dag slapen. Zijn favoriete houding om dit in te doen ontwikkeld hij nu al! Zijn oortjes zijn nu volledig ontwikkeld, dus zing regelmatig een liedje voor je kleintje om hem vast te laten wennen aan je stemgeluid.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *