Week 9 Zwangerschap

By on April 22, 2013

Deze week begin je aan het laatste stukje van jet eerste trimester. Je bent nu aan het idee van de zwangerschap gewend en hebt hopelijk een draai gevonden in het omgaan met de vermoeidheid en andere kwaaltjes. Heb je tot nu toe nog helemaal nergens last van, dan kun je je wel eens afvragen of je überhaupt wel zwanger bent. Geen zorgen, je buikje begint nu snel genoeg vormen aan te nemen waardoor je je echt zwanger voelt.

Ondertussen groeit je baby namelijk gewoon lekker door, de foetus is nu zo’n 3 centimeter. De communicatie tussen hersenen en spieren komt steeds beter tot stand waardoor de foetus zich meer en meer begint te bewegen in je baarmoeder. Tijdens week 9 van de zwangerschap ontwikkelen zich onder meer de nekspieren, het hersenvlies, de schildklier, nieren en tal van gewrichten zich zoals de ellebogen, schouders, heupen en knieën.

Ook in het gezichtje van je baby veranderd deze week een hoop. Er wordt een eerste begin gemaakt met de melktandje en het gehemelte wordt gevormd: De neus en mond scheiden zich. Dit proces zal de komende 6 weken voortduren. Ook zijn de oogleden bijna af en verdwijnen de zwemvliesjes tussen tenen en vingers.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *