Gebruik van de prikpil en zwangerschap

By on May 9, 2013

De prikpil is een injectie van hormonen die door je huisarts wordt toegediend. Je maakt daarvoor 1 keer in de 3 maanden een afspraak om dit te laten doen. De prikpil is een oplossing voor vrouwen die om uiteenlopende redenen niet voor andere vormen van anticonceptie in aanmerking komen.

Als je de prikpil gebruikt heb je geen stopweek, en is de kans groot dat je na verloop van tijd helemaal niet meer menstrueert.

Wanneer je zwanger wilt worden en je gebruikt de prikpil, dien je er rekening mee te houden dat het 4 tot 30 maanden kan duren voordat je weer vruchtbaar bent.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *