Het Gebruik van Condooms

By on May 10, 2013

Condooms zijn verreweg de meest gebruikte anticonceptiemethode, en de enige die je tijdens het vrijeen beschermd tegen geslachtsziektes en HIV. Als je in een langdurige relatie zit gebruik je vaak een andere vorm van anticonceptie, omdat condooms natuurlijk wel kunnen scheuren waardoor er alsnog kans is op een zwangerschap.

Een condoom gebruik je door deze voorzichtig uit de verpakking te halen en tussen duim en wijsvinger bij het tuutje vast te pakken. Je rolt hem vervolgens helemaal af om de erecte penis van de man. De man moet het condoom na afloop voorzichtige beetpakken als hij uit de vrouw gaat, en kan deze daarna afschuiven, dichtknopen en weggooien.

Als je zwanger wilt worden kun je natuurlijk zonder problemen stoppen met het gebruik van condooms, mits jullie er zeker van zijn dat geen van beiden een SOA heeft.

Het gebruik van een condoom kan ook aan te raden zijn in de eerste maand dat je gestopt bent met de pil, of net na de bevalling wanneer je borstvoeding geeft. Je mag dan namelijk nog niet weer aan de pil, en loopt anders risico op een mogelijke zwangerschap.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *