Week 10 Zwangerschap

By on April 22, 2013

In de tiende week van de zwangerschap zullen veel stellen hun eerste afspraak bij de verloskundige hebben. Tijdens de zogenaamde termijnecho of 10 weken echo kan gekeken worden of het hartje goed klopt en of  jullie baby gezond is en goed groeit. Dit is een heel spannend moment: Vaak de eerste keer dat je je kindje voor het eerst hoort en ziet, en weet of alles goed gaat.

Als dat het geval is kun je je zo langzaam aan gaan voorbereiden op het vertellen van het goede nieuws aan vrienden en familie. De meeste stellen wachten hiermee tot na de eerste drie maanden van hun zwangerschap, omdat de kans dat er iets misgaat in die eerste periode het grootste is. Na de 10 weken echo weet je vaak of het veilig is het grote nieuws wereldkundig te maken.

Natuurlijk kun je daar ook langer mee wachten als je het liever wat langer ‘tussen jullie twee’ wilt houden of geen zin hebt in opmerkingen over je zwangerschap van alle kanten. Maar de meeste mensen kunnen vaak niet wachten om het nieuws aan iedereen te vertellen. Vaak worden ouders en zussen zelfs al eerder ingelicht. Hoe, of en wanneer je het bekend maakt is geheel aan jou.

Je baby begint vanaf 10 weken een echt mensje te worden. De geslachtsorganen zijn nu grotendeels af en je baby begint voor het eerst te plassen. De urine in het vruchtwater wordt door de placenta afgevoerd via een membraam. Ondertussen zijn ook de oogleden en oren van je kindje af, en is de onderkaak van je kind gevormd.

In week 10 is de misselijkheid vaak op zijn hevigst vanwege het hoge hCG level in je bloed. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om deze misselijkheid tegen te gaan.

About Redactie

KnockedUp.nl is een online magazine voor (aanstaande) mama's & papa's. Ons redactieteam schrijft over alles wat je maar wilt weten op gebied van zwanger worden, zwangerschap, fashion, celebs, gezin, relatie, tips & advies. Volg ons ook op Twitter en Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *